Είδος Μονάδας: Ξενοδοχείο
Μήνες Λειτουργίας: Ιανουάριος - Δεκέμβριος
Δυναμικότητα σε Κλίνες: 22
Τα Αραχωβίτικα Καλύβια, βρίσκονται σε προνομιακή θέση, με θέα τις κορυφές του Πάρνωνα και του Ταΰγετου, στα 950μ. υψόμετρο.
Η μονάδα έχει αγροτοτουριστική μορφή με εναλλακτικές δραστηριότητες. Είναι χώρος πολυδραστηριοτήτων, με παροχές υψηλών προδιαγραφών σε φυσικό και παραδοσιακό τοπίο. Παρέχει τη δυνατότητα ομαδικής ή ατομικής διαβίωσης, κοινωνικότητας ή απομόνωσης.
Είναι κατασκευασμένη με τις προδιαγραφές ξενοδοχείου κλασικού τύπου 3*, με σεβασμό στο περιβάλλον και το χώρο. Αποτελείται από 10 ανεξάρτητα δωμάτια, δυναμικότητας 22 κλινών, τρία εκ των οποίων είναι απομακρυσμένα και ανεξάρτητα από το συνεκτικό τμήμα.
Η θέα, απολαμβάνεται απ’ όλα τα εξωτερικά σημεία, ανάλογα με τις διαθέσεις και τις καιρικές συνθήκες.
Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων βρίσκεται σε ενιαίο επίπεδο με το σαλόνι και χωριάτικο τζάκι. Το πρωινό σερβίρεται στον χώρο του snack-bar και στον ημιυπαίθριο. Στον εξώστη της παραδοσιακής κουζίνας, λειτουργεί το θέρος, μεζεδοπωλείο.
Η παιδική χαρά, αποτελεί το κέντρο βάρους της μονάδας, με πλήρη αμφιθεατρικό έλεγχο.
Απολαύστε το πρωινό σας
Τα Αραχωβίτικα Καλύβια σερβίρουν μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών εδεσμάτων. Καθημερινά υπάρχει φρέσκο ψωμί, κέικ, τσουρέκι, φρέσκα φρούτα, χυμοί και λαχανικά εποχής κατά προτεραιότητα τοπικής παραγωγής ή βιολογικά. Προσφέρονται τυριά και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γιαούρτι παραδοσιακό, βούτυρο, ξινόγαλα κλπ. Κατά προτίμηση, το γιαούρτι και το τυρί παρασκευάζονται παρουσία των πελατών με πρόβειο γάλα της ώρας. Σερβίρονται αυγά (βραστά, μάτια, ομελέτα) κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής, βιολογικά ή με ειδικές ιδιότητες (ω3-ω6) (από το κοτέτσι), αλλαντικά - κρεατικά, και πίτες, όπως τυρόπιτες και παραδοσιακές χορτόπιτες.
Μέλι, ταχίνι, παστέλι, τοπικά γλυκά και μαρμελάδες τοπικές παραδοσιακές, χειροποίητες βρίσκονται πάντα στον πρωινό μπουφέ.
Τέλος, αξίζει να γευτεί κανείς ελιές και ελαιόλαδο, ζεστή παραδοσιακή σούπα (τραχανά ή όσπρια), δημητριακά, όπως στάρι, πλιγούρι, κους-κους, κα, ροφήματα από βότανα και αρωματικά φυτά και φυσικά μυρωδάτο ελληνικό καφέ.